Положення про «Всеукраїнський Фестиваль домашньої консервації»

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

1.1. Мета Фестивалю:

«Всеукраїнський Фестиваль домашньої консервації» (далі – Фестиваль) проводиться з метою збереження та популяризації традицій українського народу та національних меншин України, демонстрації консервування як частини народної культури України і Запоріжжя, об’єднання поколінь і громад, пошуку і підтримки здібних, обдарованих, талановитих особистостей, розширення світогляду учасників, збагачення їх духовності, налагодження та встановлення тісних творчих стосунків між регіонами України, пропаганди здорового способу життя, залучення туристів до Запоріжжя, благодійної підтримки воїнів АТО та соціальних категорій громадян.

 

1.2. Завдання Фестивалю:

1.2.1. Пропаганда українських традицій та традицій національних меншин Запорізького регіону.

1.2.2. Розширення культурних зв‘язків між представниками різних регіонів України.

1.2.3. Пропаганда та популяризація туризму в Запорізькому регіоні.

1.2.4. Популяризація профільної освіти у сфері харчування та туризму.

1.2.5. Сприяння просуванню продукції товаровиробників Запорізької області.

1.2.6. Сприяння позитивному іміджу Запорізького краю в Україні та світі.

1.2.7. Допомога бійцям та ветеранам АТО, тимчасово переміщеним особам, незахищеним категоріям громадян.

1.2.8. Популяризація домашніх заготівок на зиму як «антикризового заходу».

1.2.9. Збір рецептів домашньої консервації для їх розповсюдження та популяризації.

1.2.10. Популяризація активного способу життя, здорового харчування.

1.2.11. Пропаганда краси і естетики в галузі домашньої кулінарії, прикрашання кухні та оселі.

1.2.12. Залучення учасників і відвідувачів Фестивалю до спільного творчого середовища, орієнтованого на українську культуру, історію і сучасність України.

 

1.3. Засновники та організатори Фестивалю:

Засновником і організатором Фестивалю є Громадська Організація «Запорізький Колорит» (свідоцтво про реєстрацію від 12.08.2013 № 1405837, ІНН 38839531).

 

1.4. Символіка Фестивалю:

Фестиваль має офіційну символіку, що затверджується Правлінням ГО «Запорізький Колорит». Офіційна символіка Фестивалю захищена згідно чинного законодавства України.

Дозволяється використовувати символіку в інформаційних цілях з метою розповсюдження інформації про Фестиваль, його заходи, організаторів та офіційний сайт Фестивалю.

В будь-яких інших цілях, використання офіційної символіки можливе лише за письмового дозволу Правління ГО «Запорізький Колорит».

 

1.5. Офіційний Інтернет-сайт Фестивалю:

Фестиваль має офіційний Інтернет-сайт www.festkonserv.in.ua.

На офіційному Інтернет-сайті розміщуються матеріали, що мають стосунок до підготовки і проведення Фестивалю, офіційна символіка, прес-релізи, умови участі, програма заходу, новини Фестивалю, кулінарні рецепти, графічна і мультимедійна інформація, форми для зворотного зв’язку, інформація від партнерів Фестивалю.

Правління ГО «Запорізький Колорит» може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність всієї інформації, оприлюдненої на сайті.

Матеріали, розміщені на офіційному Інтернет-сайті Фестивалю, захищені згідно чинного законодавства України.

Використання будь-яких матеріалів можливе тільки за умови активного гіперпосилання на www.festkonserv.in.ua (в мережі Інтернет) або за умови наявності надпису «Використано матеріал з офіційного Інтернет-сайту «Всеукраїнського Фестивалю домашньої консервації» www.festkonserv.in.ua» (для надрукованих матеріалів).

 

1.6. Захист персональних даних:

1.6.1. Використання та обробка персональних даних, одержаних з метою виконання вимог цього Положення, здійснюється відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

1.6.2. Надаючи організатору свої дані в паперовій або електронній формі, приватна чи юридична особа тим самим дає згоду на обробку персональних даних Громадській організації «Запорізький Колорит» на таких умовах:

1.6.2.1. Персональні дані оброблятимуться з метою проведення Фестивалю, підготовчої роботи до нього, до наступних щорічних Фестивалів, а також з метою інформування учасників про новини Фестивалю і про заходи в його рамках.

1.6.2.2. Володільцем оброблятимуться лише персональні дані, вказані особою, яка їх надала.

1.6.2.3. Розпорядником персональних даних є правління ГО «Запорізький Колорит».

1.6.2.4. Володілець/розпорядник здійснюватиме з персональними даними такі дії: збір, зберігання, статистичний аналіз.

1.6.2.5. Персональні дані не можуть передаватися третім особам без згоди власника.

1.6.3. Згода на обробку персональних даних може бути відкликана за заявою, направленою правлінню ГО «Запорізький Колорит» на електронну адресу info@kolorit.zp.ua.

 

2. ПРОВЕДЕННЯ ФЕСТИВАЛЮ.

2.1. Локація і учасники Фестивалю:

Основна частина Фестивалю проводиться в передостанні вихідні дні (субота та неділя) вересня. Основні заходи відбуваються в місті Запоріжжі, на площі Маяковського.

Більш детальний опис і зонування локації визначається кожного року в окремому Додатку до цього Положення.

На Фестиваль запрошуються учасники з усіх регіонів України. Це можуть бути як приватні особи, так і підприємства і торгівельні марки, що працюють в галузі консервування плодово-овочевих сільськогосподарських продуктів.

 

2.2. Програма Фестивалю:

Фестиваль передбачає проведення благодійної ярмарки, дегустацій, майстер-класів, мистецьких та просвітницьких заходів, фотосесій і фотовиставок, заходів з популяризації здорового харчування і активного способу життя, концертної і розважальної програми, лекцій просто неба, конкурсних змагань учасників, виставку літератури, ярмарок та майстер-класи митців, неформальне спілкування учасників, створення «Книги рецептів» Фестивалю тощо (перелік не є вичерпним).

У межах Фестивалю проводиться збір консервації від небайдужих відвідувачів та учасників на благодійні потреби, що за допомогою організацій-партнерів Фестивалю передається незахищеним категоріям громадян, бійцям в зоні АТО та всім, хто цього потребує.

Під час Фестивалю проводяться виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Більш детальний опис програми формується кожного року в окремому Додатку до цього Положення.

В рамках Фестивалю проводяться конкурси. Перелік і порядок проведення конкурсів визначається кожного року в окремому Додатку до цього Положення.

 

2.3. Тематика Фестивалю.

Тематика Фестивалю включає в себе такі напрями (цей перелік не є вичерпним):

2.3.1. Плодово-овочева консервація, рецепти консервації, оригінальні ідеї консервації.

2.3.2. Традиційні та сучасні способи заготівок продуктів на зиму.

2.3.3. Традиції українського народу, традиційної та сучасної народної творчості.

2.3.4. Традиції національних меншин Запорізького краю і України в галузі консервування продуктів.

2.3.5. Мистецтво, що стосується теми консервації, заготівок на зиму, овочівництва, сільського господарства; креативні та мистецькі ідеї щодо використання і оздоблення овочів, фруктів, банок для консервації тощо.

2.3.6. Мистецтво прикрашання і оздоблення посуду для консервації.

2.3.7. Суміжні з консервуванням теми: збереження квітів, спецій тощо.

2.3.8. Декор кухні, цікаві ідеї використання консервації в декорі.

2.3.9. Цікаві факти про консервацію в світі.

2.3.10. Література про консервацію і народні традиції в цій галузі.

2.3.11. Популяризація активного способу життя і здорового харчування.

2.3.12. Патріотичне виховання українців, пропаганда благодійної діяльності.

 

2.4. Оргкомітет Фестивалю:

Для здійснення координаційної роботи, пов’язаної з організацією та проведенням Фестивалю, кожного року створюється організаційний комітет (оргкомітет) Фестивалю.

Основними завданнями організаційного комітету є:

2.4.1. Забезпечення і підготовка проведення Фестивалю.

2.4.2. Залучення партнерів, спонсорів, учасників і відвідувачів до участі у Фестивалі.

2.4.3. Прийом, реєстрація заявок від претендентів на участь у Фестивалі.

2.4.4. Затвердження списку учасників Фестивалю.

2.4.5. Формування і затвердження складу журі Фестивалю та/або окремих конкурсів.

2.4.6. Формування волонтерської команди для підготовки, організації, і проведення Фестивалю.

2.4.7. Нагородження переможців та учасників Фестивалю.

2.4.8. Робота над результатами після завершення Фестивалю.

2.4.9. Інша робота над організацією і проведенням Фестивалю.

Склад оргкомітету затверджується рішенням Правління ГО «Запорізький Колорит».

 

3. УЧАСНИКИ ФЕСТИВАЛЮ.

3.1. До участі в Фестивалі запрошуються:

3.1.1. Фізичні особи, підприємства і торгівельні марки, що працюють в галузі консервування плодово-овочевих сільськогосподарських продуктів, діяльність яких відповідає умовам і вимогам даного Положення.

3.1.2. Фізичні особи і організації, що займаються вивченням і популяризацією народної культури і традицій.

3.1.3. Майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

3.1.4. Майстри новітніх мистецьких напрямків.

3.1.5. Митці і організації, які займаються декором посуду для консервації, декором кухні та оселі.

3.1.6. Художники.

3.1.7. Виконавці українського музичного продукту (як традиційного, так і сучасного).

3.1.8. Інші зацікавлені особи та організації.

 

3.2. Умови участі:

3.2.1. Для участі у фестивалі учасник та його експозиція має відповідати тематиці Фестивалю, описаній в п. 2.3.

3.2.2. Проїзд до місця проведення фестивалю здійснюється за рахунок учасників.

 

3.2.3. Обов’язкові умови для учасників, що представлять на Фестивалі плодово-овочеві заготівки:

3.2.3.1. Надання консервації для дегустації відвідувачами.

3.2.3.2. Надання рецептів та продукції для участі в конкурсах, визначених оргкомітетом Фестивалю.

3.2.3.3. Оформлення місця експозиції згідно з рекомендаціями оргкомітету Фестивалю.

3.2.3.4. Передача мінімум 5 кг консервації від одного учасника в фонд Фестивалю у тарі об’ємом не більше 1 літру (кожна одиниця).

3.2.3.5. Передача продукції в подарунковий фонд Фестивалю (від 1 до 3 одиниць).

3.2.3.6. Маркування переданої у фонд Фестивалю консервації на спеціальних наклейках з фірмовою символікою заходу та вихідною інформацією про виробника і рецептуру.

3.2.3.7. Присутність біля своєї експозиції на час роботи Фестивалю.

3.2.3.8. Для підприємств і торгівельних марок – наявність в учасника документів, що регламентують його діяльність або їх завірених копій.

3.2.3.9. Сплата організаційного внеску: для підприємств і торгівельних марок в розмірі 1000 грн, сплата для фізичних осіб може бути встановлена окремо відповідно до потреб фестивалю.

 

3.2.4. Обов’язкові умови для учасників, що представлять на Фестивалі мистецькі твори або техніки декору, оздоблення тощо:

3.2.4.1. Оформлення місця експозиції згідно з рекомендаціями оргкомітету Фестивалю.

3.2.4.2. Вільне фотографування своїх творів організаторами і учасниками Фестивалю.

3.2.4.3. Передача мінімум 1-ого твору від учасника в фонд Фестивалю.

3.2.4.4. Проведення безкоштовного заходу для відвідувачів (майстер-класи, лекції, показові виступи тощо).

3.2.4.5. Присутність біля своєї експозиції на час роботи Фестивалю.

3.2.4.6. Для підприємств і торгівельних марок – наявність в учасника документів, що регламентують його діяльність або їх завірених копій.

3.2.4.7. Сплата організаційного внеску: для підприємств і торгівельних марок в розмірі 1000 грн, сплата для фізичних осіб може бути встановлена окремо відповідно до потреб фестивалю.

3.2.5. Для участі у Фестивалі необхідно подати в оргкомітет заявку встановленого зразка за допомогою форми на офіційному сайті Фестивалю, а після отримання від організаторів підтвердження – розширену інформацію, що включає в себе текстовий опис, фотографію і додаткові відомості, які визначає оргкомітет.

 

3.2.6. Організатори лишають за собою право регулювати кількість учасників Фестивалю.

3.2.7. Участь у Фестивалі підтверджується запрошенням, що висилається організаторами Фестивалю учаснику в електронному вигляді на основі поданих заявок.

3.2.8. У разі отримання запрошення учаснику необхідно зв’язатися з організаторами для узгодження остаточних умов участі (програма, експомісце, прибуття в Запоріжжя тощо).

3.2.9. Заявки на участь у Фестивалі приймаються як від фізичних осіб, так і від підприємств, торгівельних марок, громадських організацій тощо.

 

3.3. Послуги, що надає оргкомітет Фестивалю учасникам:

3.3.1. Послуги для підприємств і торгівельних марок:

3.3.1.1. Зустріч і супроводження учасників на місце проведення Фестивалю (за бажанням).

3.3.1.2. Часткова компенсація проживання в готелі або знижка вартості проживання, надана партнерами Фестивалю, терміном 1 ніч.

3.3.1.3. Надання місця для встановлення експозиції учасника на території проведення Фестивалю.

3.3.1.4. Право поширювати свою рекламну презентаційну продукцію на території проведення Фестивалю.

3.3.1.5. Право розмістити свій рекламний презентаційний плакат (банер) в узгодженому місці на території проведення Фестивалю.

3.3.1.6. Технічне забезпечення експомісця учасника за умови попередньої заявки і узгодження (підведення електрики, надання столів чи іншого обладнання).

3.3.1.7. Часткова компенсація харчування або знижка, надана партнерами Фестивалю, на 2 дні проведення заходу.

3.3.1.8. Культурна програма, що включає оглядову екскурсію Запоріжжям, відвідування острова Хортиці (за бажанням, за додаткову плату, зі знижкою від партнерів Фестивалю).

3.3.1.9. Участь у фотосесіях, які будуть проводитись під час Фестивалю.

3.3.1.10. Презентаційний пакет, що міститиме сувеніри та друковану продукцію Фестивалю.

3.3.1.11. Участь у конкурсах Фестивалю.

3.3.1.12. Згадка зі сцени при озвученні списку учасників Фестивалю.

3.3.1.13. Згадка на офіційному сайті Фестивалю на сторінці «Учасники Фестивалю».

3.3.1.14. За умови випуску «Каталогу», презентація компанії в ньому: фото і контактні дані, а також текст обсягом до 500 символів та по 1 сторінці на кожен рецепт, якщо він переможе в конкурсі (набере більше визначеної кількості балів).

3.3.1.15. Відзначення учасника дипломом Фестивалю.

 

3.3.2. Послуги для фізичних осіб:

3.3.2.1. Зустріч і супроводження учасників на місце проведення Фестивалю (за бажанням).

3.3.2.2. Повна компенсація проживання в готелі із розрахунку 1 місце – на 1-ого учасника або знижка вартості проживання, надана партнерами Фестивалю, терміном 1 ніч.

3.3.2.3. Надання місця для встановлення експозиції учасника на території проведення Фестивалю.

3.3.2.4. Право поширювати свою рекламну презентаційну продукцію на території проведення Фестивалю.

3.3.2.5. Технічне забезпечення експомісця учасника за умови попередньої заявки і узгодження (надання столів чи іншого обладнання).

3.3.2.6. Часткова компенсація харчування або знижка, надана партнерами Фестивалю, на 2 дні проведення заходу.

3.3.2.7. Культурна програма, що включає оглядову екскурсію Запоріжжям, відвідування острова Хортиці (за бажанням, за додаткову плату, зі знижкою від партнерів Фестивалю).

3.3.2.8. Участь у фотосесіях, які будуть проводитись під час Фестивалю.

3.3.2.9. Презентаційний пакет, що міститиме сувеніри та друковану продукцію Фестивалю.

3.3.2.10. Участь у конкурсах Фестивалю.

3.3.2.11. Згадка зі сцени при озвученні списку учасників Фестивалю.

3.3.2.12. Згадка на офіційному сайті Фестивалю на сторінці «Учасники Фестивалю».

3.3.2.13. За умови випуску «Каталогу», презентація учасника в ньому: фото і контактні дані, а також по 1 сторінці на кожен рецепт, якщо він переможе в конкурсі (набере більше визначеної кількості балів).

3.3.2.14. Відзначення учасника дипломом Фестивалю.

 

4. ВИЗНАЧЕННЯ ТА НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ФЕСТИВАЛЮ.

В рамках Фестивалю проводитимуться окремі конкурси, що відповідатимуть тематиці Фестивалю і складу учасників. Перелік, номінації і порядок проведення конкурсів, а також перелік призів та нагород будуть визначені окремим Додатком до Положення.

Для забезпечення проведення конкурсної програми організаційний комітет Фестивалю формує і затверджує склад та функції журі Фестивалю та / або окремих конкурсів.

Журі оцінюватиме весь спектр критеріїв, дотичних до кожного конкурсу чи номінації: оригінальність ідеї, зовнішній вигляд експомісця, декор консервації, смакові якості, якість рецептів, кількість переданих в фонд Фестивалю банок, швидкість виконання завдань конкурсів тощо.

Розподіл місць серед конкурсантів визначається на засіданні журі. Рішення журі є остаточним, перегляду і оскарженню не підлягає. Журі має право не присуджувати всі призові місця.

Переможці конкурсів набувають звання лауреатів, нагороджуються дипломами та подарунками. Нагородження переможців здійснюється безпосередньо під час проведення Фестивалю.

Рецепти, зібрані під час Фестивалю і відібрані журі потрапляють на спеціальну сторінку на сайті Фестивалю, із можливістю подальшого видання в «Книзі Рецептів Фестивалю»

3а ініціативою державних установ, громадських організацій та об’єднань, підприємств, фондів, журі має право присудити учасникам додаткові спеціальні дипломи та призи.

 

5. ФІНАНСОВІ УМОВИ.

Фінансування Фестивалю здійснюється за рахунок організаторів, партнерів та спонсорів, а також організаційного внеску від учасників у розмірі 1000 грн. (для торгівельних марок і підприємств).

Передбачено наступні рівні спонсорства в Фестивалі: «Генеральний спонсор», «Офіційний спонсор», «Спонсор».

Кожен спонсор отримує пакет послуг відповідно до одного з перерахованих вище рівнів. Зміст кожного спонсорського пакету викладений в окремому Додатку до цього Положення.

Для залучення у Фестивалі в якості спонсора необхідно подати в оргкомітет заяву. Це можливо зробити за допомогою форми на офіційному сайті Фестивалю, написати листа в довільній формі на електронну адресу, вказану на офіційному сайті Фестивалю (info@kolorit.zp.ua) або подзвонити за телефоном організаторів.

Заявки про спонсорство у Фестивалі не приймаються від релігійних установ, політичних партій, депутатів всіх рівнів, кандидатів у передвиборчих кампаніях.

Потенційні спонсори повинні заключити договір про спонсорство Фестивалю з ГО «Запорізький Колорит».

 

6. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ.

З метою найширшого розголосу і популяризації Фестивалю оргкомітет може проводити низку заходів, такі як прес-конференції, маркетинг у соціальних мережах, поширення прес-релізів, виготовлення промо-роликів та / або презентаційних матеріалів, проведення рекламної кампанії тощо.

Перебіг Фестивалю висвітлюється у регіональних та загальноукраїнських засобах масової інформації (радіо, телебачення, друковані та електронні видання), шляхом поширення інформації у соцмережах, також за допомогою ресурсів партнерів.

Інформаційна підтримка Фестивалю здійснюється інформаційним відділом Фестивалю та інформаційними партнерами Фестивалю.

Передбачено наступні рівні інформаційного партнерства в Фестивалі: «Генеральний Інформаційний партнер», «Інформаційний партнер».

Кожен партнер отримує пакет послуг відповідно до одного з перерахованих вище рівнів. Зміст кожного пакету викладений в окремому Додатку до цього Положення.

Для залучення у Фестивалі в якості інформаційного партнера необхідно подати в оргкомітет заяву. Це можливо зробити за допомогою форми на офіційному сайті Фестивалю або написати листа в довільній формі на електронну адресу, вказану на офіційному сайті Фестивалю (info@kolorit.zp.ua).

 

7. ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГКОМІТЕТ ФЕСТИВАЛЮ.

7.1. Президент Фестивалю, Голова ГО «Запорізький Колорит»:

Бабенко Наталія Вікторівна
тел. +38 (067) 6121815
E-mail: nb.zp@ukr.net
Сторінки в соціальних мережах: fb.com/nata.babenko

7.2. Директор Фестивалю:

Бабенко Віктор Віталійович
тел. +38 (067) 613 78 92
E-mail: vb.zp@ukr.net
Сторінки в соціальних мережах: fb.com/hetman.zp, vk.com/victorzp

7.3. Контактні дані Фестивалю:

E-mail: info@kolorit.zp.ua
Офіційні сторінки Фестивалю в соцмережах: fb.com/festkonserv, vk.com/festkonserv
Офіційний Інтернет-сайт Фестивалю: www.festkonserv.in.ua
Офіційний хеш-тег Фестивалю: #festkonserv